Biodiversitet i virksomheden

Vi skal sikre mere biodiversitet i Danmark. For dyrenes skyld, naturens skyld og for vores egen skyld. Der er mange gode grunde til at have fokus på biodiversitet, og vi hjælper gerne med løsninger, der passer til jeres muligheder og ønsker.

Med vilde udearealer kan I tiltrække gode insekter, som fugle og pindsvin vil spise. Med vilde blomster vil I tiltrække sommerfugle og bier, som kan bestøve andre naturområder. Uanset vil I opleve nogle udearealer fuld af liv og altid i forandring.

Vi hjælper gerne din virksomhed med at skabe blomsterenge, kvashegn, insekthoteller, vandområder og meget andet, som kan hjælpe med at skabe endnu mere biodiversitet. 

Med fokus på biodiversitet, vil I formentligt kunne opleve:

Biodiversitet kan være dit grønne visitkort

Det skal være en fælles indsats at skabe mere biodiversitet i Danmark. Det kan vi sammen gøre, og dermed skabe levesteder for planter, svampe og dyr – men nogle udearealer, der kan fungere som et grønt visitkort for virksomheden.

En smuk blomstereng foran din virksomhed, som summer af liv og farver er en skøn måde at byde velkommen til dine kunder. Det kan også være en insekthoteller eller kvashegn. Der er mange muligheder for at skabe biodiversitet, og vi rådgiver gerne om det.

Sommerfugl, Blomster,

Case: Horsens Kommune og FC Horsens/ Sydbyens Bevægelsespark investerer i biodiversitet

Horsens Kommune skulle fodboldklubben anlægge en 144 meter lang vold med en overflade på 2.400m2, hvis egentlige formål er at skabe læ til fodboldbanen. Men de så muligheden for at udnytte arealet til endnu mere biodiversitet. Derfor har vi sammen lavet volden til et blomsterparadis til gavn for biodiversiteten

Vi har valgt en sammensætning af blomster som sikrer, at der er smukke farver i alle de lyse måneder af året. Vi anlagde projektet i oktober 2021.
De første billeder er fra oktober 2021.

De næste er fra sen forår 2022.

 

De næste er fra sen forår 2022.

 

Hvad er biodiversitet?

Biodiversitet er, når der er mange forskellige levende planter, dyr, kryb eller andre organismer. Det kan være både til lands, til vands og i luften. Der er en god biodiversitet i et område, hvis området har mange forskellige typer liv.

Hvorfor er biodiversitet vigtigt?

Biodiversitet er vigtigt, fordi det giver os en ren luft, frisk vand, sund jordbund og bestøvning af afgrøder. Biodiversitet er altså med til at skabe alt liv på jorden. Planter omdanner energi fra solen, så andre livsformer kan bruger det. Baktier skaber næringsstoffer som giver en sund jordbund til at planter og andet kan vokse i. Bestøvere som bier er med til at sikre en reproduktion af planter, som er vigtig for vores fødevareproduktion.

Blomstereng og biodiversitet

Her kan du se et par korte videoer om tidligere projekter med blomstereng og biodiversitet.

 

Efteråret 2020 – 1 måned gammel:

Afspil video om Anlægsarbejde med bæredygtige løsninger,

Foråret 2021 – 6 måneder gammelt:

Afspil video om Blomstereng i fuld flor,

Vil du vide mere om biodiversitet?

Så klik på knappen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

 

Brug for et hurtigt tilbud?

Udfyld formularen herunder!  – så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Kontakt HAVIA

Vi anlægger et grønnere Danmark