Plantevæg udendørs

Grønne facader fuld af biodiversitet – hos HAVIA kan vi også hjælpe med plantevægge udendørs. Cradle-to-Cradle certificeret og brandsikkert. Som et ekstra plus vil en plantevæg udendørs gavne biodiversiteten, opsamle regnvand og optage CO2 – en grøn win-win

En plantevæg udendørs er helt oplagt til især i storbyerne. Her er der nemlig mange udfordringer, som den kan aflaste. Der er typisk småt med natur og biodiversitet, luftforureningen er stor, og det er svært at komme af med regnvand, når der kommer store regnskyl. Alt det kan en plantevæg udendørs hjælpe med.

Vores plantevægge udendørs er Cradle to Cradle certificeret, brandsikre (testet efter EN-13501-1), i topkvalitet, cirka 90% tilvokset med planter den dag vi leverer, og så har vi stor erfaring med vind- og vejrforhold i Danmark. Med andre ord: Du er i sikre hænder hos HAVIA.

Fordelene ved vores plantevæg udendørs er blandt andet:

Fuldautomatisk vanding og brandsikker plantevæg udendørs

Vi har testet vores plantevæg udendørs i henhold til den europæiske brandklassificeringsstandard (EN 13501-1). Vores ”Flexipanel”, som er hovedingrediensen i plantevæggen, har en B-s2-d0 klassificering, men kan også tilkøbes med højeste klassifikation A2-s2-d0. Det er altså velegnet til brug på projekter med meget strenge brandsikkerhedskrav.

Derudover har vores plantevæg til udendørsbrug også fuldautomatisk vanding, som kan styres gennem en app. Vi anbefaler dog altid en planteservice-aftale, hvor du får 100% garanti på plantetrivslen. Der er desuden 10 års garanti på ”flexipanels”, 5 års garanti på vores aluminiumskant, og det fuldautomatiske vandingssystem har 2 års garanti.

Grøn plantevæg – også om vinteren

Når vi sammen med kunden udvælger planter til en plantevæg udendørs, så har vi naturligvis fokus på, at det skal være planter, der kan vokse hele året rundt. Det er ikke nødvendigvis noget problem, og vi har stor erfaring med netop dette. Derfor rådgiver vi gerne til at vælge rigtigt første gang. Herunder kan I se en række billeder af vores plantevæg i vinterhalvåret.

Planter til udendørs plantevæg

Det er vigtigt at vælge de rigtige planter, der kan trives hele året rundt, så din plantevæg ser grøn og frodig ud også om vinteren. Der er mange forskellige planter at vælge imellem, og det er vigtig man vælger den rigtige plantetype til væggen. Det er ikke ligegyldigt for plantevalget om plantevæggen hænger på en syd eller nordvendt plantevæg.

Du kan se et lille udvalg af de forskellige plantetyper herunder, og tag endelig fat i os hvis du ønsker rådgivning til udendørs plantevægge eller valg af planter hertil.

Grønne facade beklædninger er luftrensende

Nogle af de største udfordringer i især storbyerne er med den forurenede luft, den manglende natur og biodiversitet og de store mængder regn, der rammer med jævne mellemrum, og som er svære for byernes kloakker at skaffe sig af med. Det kan en udendørs plantevæg hjælpe med.

Planterne i vores system optager 2,3 kg CO2 per m² og producerer 1,7 kg ilt per m² om året. Med det rette valg af planter og blomster kan du virkelig gøre en forskel for biodiversiteten – og vi rådgiver gerne. Med et LAR-system, kan vi genanvende regnvand til vandingen.

udendørs plantevægge, parkeringshus med grøn plantevæg,

Rådgivning til plantevæg udendørs

Vi hjælper dig selvfølgelig gerne med at vælge den rette plantesammensætning, så de både matcher jeres ønsker og behov, men også så planterne kan trives under de forudsætninger, der er. Når du er interesseret i en plantevæg udendørs fra os, så har vi også en detaljeret 16 steps plan, så vi har komplet styring med dit projekt, og sørger for at alle punkter bliver fulgt og tjekket af.

Vi kan selvfølgelig også hjælpe med alt andet grøn drift, anlægsarbejde, grønt tag og sedumtag, biodiversitet og meget mere. Udfyld kontaktformularen nederst på siden, så kontakter vi dig og fortæller mere. 

Tekniske tegninger plantevægge

Hvis du selv ønsker at arbejde detaljeret med vores udendørs plantevægge, så kan du se tekniske tegninger på hvordan vores udendørs plantevægge monteres, du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Tekniske tegninger isolering

Betonvæg

Trævæg

Erfaring med grønne vægge fra Danmark og Europa

Vores plantevægge hænger udenfor i hele Europa. Vi har stor erfaring med klimaet i Danmark, og derfor kan vi altid hjælpe med en løsning, der er flot hele året rundt. Herunder kan du se en række referencer af vores udendørs plantevægge, som vores leverandør af udendørs plantevægge, SemperGreen, har hængt op – og også vores egne projekter.

Brug for et hurtigt tilbud?

Udfyld formularen herunder!  – så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Kontakt HAVIA

Vi anlægger et grønnere Danmark