Grønt tag og sedumtag

Grønne sedumtage – er godt for miljøet og biodiversitet

Grønne tage og sedumtage er meget populære netop nu – og det kan vi godt forstå. Vi har travlt med at anlægge grønne tage i hele Danmark, og efterspørgslen er kun stigende. Der er mange grunde til at få etableret et grønt tag på toppen af sin bygning.

Herunder fortæller vi dig lidt om, hvorfor et grønt tag eller sedumtag er en god idé, vores anbefalinger, og vi giver dig altid gerne et tilbud på at anlægge det for dig.

Sedum tag, planter på tag,
grønt tag, sedum, sukkulenter,
grønt tag,

Her er 9 gode grunde til at vælge et grønt tag eller et sedumtag

1. Optager regnvand
  • …og holder på det! Langsomt og naturligt vil regnvandet derefter fordampe.
  • På den måde kan det grønne tag reducere vandafløbet med op til 80%, og det kan dermed være med til at forhindre overbelastede kloakker, oversvømmelser og lignende, som vi desværre oplever oftere og oftere
2. De levende planter og blomster gavner biodiversiteten
  • Bier vil især have gavn af det, hvis du vælger blomster som en del af det grønne tag
  • Bier bestøver omkring 100 plantearter, som tilsammen brødføder ca. 90% af jordens befolkning
3. Planterne binder CO2
  • Det gavner miljøet, men specifikt mindsker det også bygningens samlede CO2-aftryk
4. Et miljøvenligt produkt
  • Et grønt tag og sedumtag kræver meget lidt energi at producere og er stort set CO2 neutralt
5. Planterne tiltrækker og binder støv og luftpartikler
  • og sikrer dermed en bedre luftkvalitet i især byer
6. Isolering: Et grønt tag og sedumtag vil også kunne isolere imod både kulde og varme
  • Hjælper med at holde på varmen om vinteren og holde på kulden om sommeren
7. Lydisolering: Vil kunne effektiv dæmpe lyde udefra
8. Forlænger tagets levetid: Det grønne tag vil beskytte mod solens UV-stråler, fugt og vind
9. Har en høj brandmodstand, da planterne rummer meget vand
grønt sedum tag, bygning med grønt tag,

Vi anbefaler sedumtage til grønne tage

I Danmark er det sedum som er at foretrække til grønne tage. Det er det af mange årsager til, men hovedårsagen er, at det passer til alle årstiderne og ændrer udseende sammen med vejret. Om sommeren blomstrer det, og om vinteren er det stadig flot og grønt.

Men sedum har også den fordel, at det kan indeholde store mængder vand, og derfor er det ekstra godt til det danske vejr.

Pasning af dit grønne tag eller sedumtag

Et sedumtag har et minimum af vedligehold. Du skal sørge for, at tagets afløb har fri passage, så vandet kan komme væk. Det er også vigtigt mindst én gang om året at tjekke, om vinden har blæst uønskede frø på dit tag, som spirer. Derudover skal det naturligvis også gødes fra tid til anden. I meget tørre perioder skal taget vandes.

Det er ikke nødvendigvis svært at vedligeholde et sedumtag og grønt tag, men vi gør det gerne for dig. Vi har det rigtige udstyr, viden og erfaring, så hvis du vil slippe for besværet, så hjælper vi gerne.

Vores anlægsgartner kan rådgive dig om grønne tage

Som med meget anlægsarbejde er det vigtigt at tage sine forholdsregler, inden man går i gang med at lave et grønt tag. Vi er altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for det, og vi tager gerne en uforpligtende snak med dig. Det er Tommy Bertelsen der er anlægsgartner på grønne tage. Han kan hjælpe dig med rådgivning og valg af de rigtige sedumplanter.

Udfyld formularen nederst på siden, så kontakter han dig hurtigst muligt.

En anden virksomhed i branchen har desværre anlagt det her grønne tag forkert. Derfor skal vi hos HAVIA nu give et tilbud på, hvordan vi kan redde det eller lave det forfra. Det er vigtigt, at der er styr på alt fra start af, når man anlægger et grønt tag eller sedumtag. Det har vi heldigvis.

    Note: Vi bruger udelukkende dine oplysninger til at kontakte dig angående dette spørgsmål. Du bliver hverken tilmeldt en mailliste, nyhedsbreve eller spam, og vi deler naturligvis heller ikke din mailadresse med nogen tredjepart.