Sedumtage – er godt for miljøet og biodiversitet

Grønne tage og sedumtage er meget populære netop nu – og det kan vi godt forstå. Vi har travlt med at anlægge grønne tage i hele Danmark, og efterspørgslen er kun stigende. Der er mange grunde til at få etableret et grønt tag på toppen af sin bygning.

Herunder fortæller vi dig lidt om, hvorfor et grønt tag eller sedumtag er en god idé, vores anbefalinger, og vi giver dig altid gerne et tilbud på at anlægge det for dig.

Sedumtag - Her er 9 gode grunde til at vælge grønt tag med sedum

grønt sedum tag, bygning med grønt tag,

Vi anbefaler sedumtage til grønne tage

I Danmark er det sedum som er at foretrække til grønne tage. Det er det af mange årsager til, men hovedårsagen er, at det passer til alle årstiderne og ændrer udseende sammen med vejret. Om sommeren blomstrer det, og om vinteren er det stadig flot og grønt.

Men sedumtage har også den fordel, at det kan indeholde store mængder vand, og derfor er det ekstra godt til det danske vejr.

Pasning af sedumtage og grønne tage

Et sedumtag har et minimum af vedligehold. Du skal sørge for, at tagets afløb har fri passage, så vandet kan komme væk. Det er også vigtigt mindst én gang om året at tjekke, om vinden har blæst uønskede frø på dit tag, som spirer. Derudover skal det naturligvis også gødes fra tid til anden. I meget tørre perioder skal taget vandes.

Det er ikke nødvendigvis svært at vedligeholde et sedumtag og grønt tag, men vi gør det gerne for dig. Vi har det rigtige udstyr, viden og erfaring, så hvis du vil slippe for besværet, så hjælper vi gerne.

Vores anlægsgartner kan rådgive dig om grønne tage

Som med meget anlægsarbejde er det vigtigt at tage sine forholdsregler, inden man går i gang med at lave et grønt tag. Vi er altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for det, og vi tager gerne en uforpligtende snak med dig. Det er Tommy Bertelsen der er anlægsgartner på grønne tage. Han kan hjælpe dig med rådgivning og valg af de rigtige sedumplanter. Vi kan også hjælpe dig med udendørs plantevægge, læs mere om det her

Udfyld formularen nederst på siden, så kontakter han dig hurtigst muligt.

 

En anden virksomhed i branchen har desværre anlagt det her grønne tag forkert. Derfor skal vi hos HAVIA nu give et tilbud på, hvordan vi kan redde det eller lave det forfra. Det er vigtigt, at der er styr på alt fra start af, når man anlægger et grønt tag eller sedumtag. Det har vi heldigvis.

Afspil video om Grønt tag og sedumtag,

Brug for et hurtigt tilbud?

Udfyld formularen herunder!  – så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Kontakt HAVIA

Vi anlægger et grønnere Danmark